PRACTICES TEST 3

.docx
Đ THI TH S 3 TR NG THCS : .................................. ƯỜ L P : ................................................... ( Đ theo c u trúc m i Format 40 câu ) S GD - ĐT THÀNH PH H CHÍ MINH KỲ THI TUY N SINH VÀO L P 10 KHÓA NGÀY......THÁNG......NĂM 20... (Th i gian làm bài 90 phút) I. Choose the word (A, B, C or D) whose underlined part is pronounced differently from the others. 1. A. watches B. misses C. makes D. wishes 2. A. boo k B. poo l C. schoo l D. soo n II. Choose the word (A, B, C or D)whose main stress is placed differently from the others in each group. 3. A. suggested B. remember C. restaurant D. increase 4. A. population B. government C. understand D. scientific III. Choose the word / phrase (A, B, C or D) that best fits the space in each sentence. 5. My students hold a concert every year to raise money for __________. A. typhoon B. pollution C. charity D. edition 6. Children should not be allowed to watch __________ movies. A. compulsory B. ordinary C. unique D. violent 7. We're not doing enough to protect the __________ from pollution. A. environment B. deforestation C. disaster D. energy 8. The hurricane is __________ to reach the coast tomorrow morning. A. separated B. ordered C. predicted D. received 9. He __________ with me since he left Vietnam. A. didn't correspond B. hasn't corresponded C. doesn't correspond D. won't correspond 10. A person __________ supplies and connects, or repairs water pipes, baths, toilets, etc. is a plumber. A. he B. which C. who D. whom 11. The water supply __________ by the fertilizers and the pesticides used on many farms. A. is polluted B. is polluting C. pollutes D. will pollute 12. I suggest __________ English in class more often to improve our speaking skills. A. to speak B. speaking C. speak D. spoke 13. It's very nice _____________ you to help me with this work. A. in B. on C. of D. at 14. "When is Christmas?" - "It's ____________ December." A. in B. for C. on D. at IV. Choose the best answer (A, B, C or D) for the following picture or sign. 15. This road sign means: A. Parking for only 40 cars B. Speed limit for cars under 40 tons C. Speed limit - can't drive over 40 km per hour D. Speed limit for trucks under 40 tons 16. This road sign means: A. A road winds B. No horn C. No horn at night D. No buses V. Choose the word (A, B, C or D) that best fits the blank space in the following passage. Nowadays, computers play a very important (17) _________ in our everyday life. Computers can work with information much more (18) _________ than a person because they can work (19) _________ lots of information at the same time. They can keep information a long time. Computers are not completely perfect. Consider the use of computers in both shops and offices. Big shops especially chain stores with branches all over the country, have to deal with very large amounts of (20) ________. They have to make sure that there are (21) _________ goods on the shelves for customers to buy, they need to be able to re-order before stocks run (22) ________, to decide which things are selling well and so on. 17. A. way B. thing C. part D. path 18. A. quickly B. hardly C. totally D. effectively Page 1
19. A. with B. in C. on D. of 20. A. way B. news C. information D. thing 21. A. enough B. a lot C. much D. some 22. A. after B. away C. through D. out VI.Read the passage, then decide if the statements that follow it are True or False April 1 st is April Fools' Day. Many people like to play jokes or tricks on this day. The jokes are for fun only. They are not harmful or mean . Sometimes you can hear April Fools' Day jokes on the radio or television. Newspapers often have silly stories on April 1 st too. Some silly headlines are on the next page. If you believe the jokes on the radio, TV, or in the newspapers, you will be an "April Fool" Nobody knows where and when April Fools' Day started. Some people believe it started in France in the 1500s. Some people think it started long ago in Italy. Other people believe it started in India. It doesn't matter where or when April Fools' Day began. American like it because they can play jokes on friends and relatives. 23. April Fools' jokes can be sometimes heard on newspaper. 24. Don't believe the jokes on the radio, or in newspaper or you will be an April Fool. 25. Everyone believes that April Fools' Day started in the 1500s. 26. Although Americans don't know where and when April Fools' Day began, they like it. 27. What is the closet meaning of the word "mean" in this passage? A. kind B. violent C. considerate D. generous 28. Which of the following statements can be inferred from the passage? A. There are a lot of hypothesis about the origin of April Fool's Day. B. A lot of violent games take place on April Fool's Day. C. April Fool's Day is celebrated only in Europe. D. The press takes full advantage of topics on April's Fool's Day. VII. Use the correct form of the word given in each sentence 29. We find it ........................... to go on a picnic in a jungle rainforest. (interest) 30. You must ........................... yourself with the rules here. (family) 31. We need further ........................... but we are uninformed about anything. (inform) 32............................ is a very attractive job nowadays. (advertise) 33. This .................. story book is the best seller. It is printed in both Japanese and English. (language) 34. Mr. Obama has to make a ........................ at the White House today. (speak) VIII. Put the words in the correct order to make meaningful sentences. 35. the modern facilities/ is still very/ With all/, / doing house work/ time-consuming.// With all............................................................................................................... 36. to express/ for/ his profundity of knowledge/ I/ my admiration/ would like.// I........................................................................................................................ IX. Rewrite each of the following sentences in another way so that it means almost the same as the sentence printed before it 33. Having made all the arrangements, they decided to go anyway. After they ................................................................................................... 34. She said to Tom: "Why don't you take a bus?" She asked ................................................................................................... 35. Why wasn't the car either locked or put into the garage? Why didn't.................................................................................................. 36. I am excited about the coming festival I am looking ................................................................................................ Page 2
ĐÁP ÁN Đ THI TH S 3 PH N TR C NGHI M 1.C 2.A 3.C 4.B 5.C 6.D 7.A 8.C 9.B 10.C 11.A 12.B 13.C 14.A 15.C 16.B 17.C 18.A 19.A 20.C 21.A 22.D 27.B 28.A PH N T LU N. CH N TRUE/FALSE 23.False 24.True 25.False 26.True T LO I 29.(un)interesting 30.familiarize 31.information 32.Advertising 33.bilingual 34.speech GHÉP CÂU 35. With all the modern facilities, doing housework is still very time-consuming. 36. I would like to express my admiration for his profundity of knowledge. VI T CÂU 37. After they had made all the arrangements, they decided to go anyway. 38. She asked Tom why he didn't take a bus.// Tom to take a bus 39. Why didn't you either lock or put the car into the garage? 40. I am looking forward to the coming festival. Page 3
Page1of 3
Uploaded by GeneralLobster3853 on coursehero.com